Maskinsäkerhet

Maskinsäkerhet

Följer din anläggning de krav som ställs i maskinsäkerhets direktivet?
Om svaret är nej eller om du känner dig osäker har vi kunskaperna som behövs på detta område. Vi hjälper er med riskbedömning, uppdelningen av anläggningen i säkerhetszoner för minska säkerhetens påverkan på produktionen. Vi utför även en omkonstruktion av den befintliga elanläggningen om så krävs.

Vi har olika lösningar för att säkerställa säkerheten däribland olika säkerhetsklassade styrsystem från Siemens, Jokab och Sick.
​​​​​​​
Vi använder även ett flertal olika innovativa skyddslösningar med bl.a ljusskydd med blanking funktioner, beröringsfria givare för olika applikationer, varvtalsövervakningar på motordrifter med långa utrullningstider.

Säkerhetsscanner med muting för fordon och 50m räckvidd

I samarbete med SICK har vi en lösning som hjälper dig skydda din anläggning där staket och övriga godkännda skydd inte fungerar.
Vår scannerlösning klarar både regn och snö. Scannern har egen uppvärmning så det är inga problem att klara det svenska klimatet året runt. Scanner lösningen lämpar sig väl om det är mycket fordon som rör sig i ett säkerhetsklassat område.

Den första anläggningen drifttogs på Karl Hedins Sågverk våren 2012, mer information om denna anläggning finns i PDF artikeln nedan.

Intresseanmälan